08:46:05 | 12.01.2023

Objavljen Poziv "Razvojne istraživačke potpore"

Ministarstvo znanosti i  obrazovanja objavilo je Poziv "Razvojne istraživačke potpore".

Svrha Poziva je povećanje međunarodne atraktivnosti, prepoznatljivosti i vidljivosti hrvatskog istraživačkog sustava provođenjem programa koji podržava sustav razvoja karijere i napredovanja u hrvatskim istraživačkim organizacijama.

Posebni ciljevi Poziva:

A.    Razvoj kapaciteta mladih istraživača;

B.     Povećanje međunarodnog iskustva mladih istraživača;

C.    Poboljšanje tržišne spremnosti rezultata istraživanja i razvoja.

Predmet ovog Poziva je dodjela potpora za razvoj vrhunskih mladih istraživača na način da im se omogući da samostalno vode istraživačke projekte. Podupiru se projekti vrhunskih mladih istraživača odnosno voditelja istraživačkog projekta (višeg asistenta ili docenta) koji je završio doktorski studij prije najmanje 2 do najviše 7 godina.

Kroz dodjelu potpore mladim istraživačima želi se doprinijeti uspostavi samostalnih istraživačkih grupa koje će biti međunarodno prepoznate ili biti usmjerene na razvoj inovacija koje će biti prenesene u hrvatsko gospodarstvo. Istraživački tim koji će se financirati sastojat će se od voditelja projekta zaposlenog na instituciji Prijavitelja i do četiri mlada istraživača koji pohađaju doktorski studij ili su doktorirali prije najviše sedam godina (asistenti, viši asistenti ili docenti). Potpora potiče mlade istraživače na usavršavanje u istraživačkim, upravljačkim i ostalim vještinama te na stvaranje mreža i kontakata, posebice u suradnji s istraživačima iz inozemstva ili poslovnog sektora. Voditelj projekta mora pokazati prijašnju istraživačku izvrsnost, kreativnost i/ili prijašnji uspjeh u području razvoja istraživanja i inovacija.

Ukupna bespovratna sredstva: 10.020.572,04 €

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 400.000,00 €

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 750.000,00 €

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:
  • Znanstvenoistraživačke institucije

Rok za podnošenje projektnih prijava: 17.4.2023.

Detaljnije o Pozivu doznajte ovdje

Poslijednja izmjena dana 12.01.2023