08:34:21 | 08.07.2022

Komisija objavila prvi poziv na podnošenje projekata u okviru novog instrumenta za ulaganja u međuregionalne inovacije (I3)

Komisija je objavila prvi poziv na podnošenje projekata u okviru novog instrumenta za ulaganja u međuregionalne inovacije (I3).

I3 pruža savjetodavnu i financijsku potporu inovacijskim projektima u zajedničkim područjima pametne specijalizacije na putu prema komercijalizaciji i povećanju.

I3 će financirati suradničke projekte koji podržavaju inovacijske projekte europskih tvrtki u fazi njihove skalabilnosti i komercijalizacije. Odabrani projekti ispunjavat će uvjete za dobivanje alata i financiranja potrebnih za poduzetničke pothvate da prevladaju prepreke i iznesu svoje projekte na tržište.

S više od 77 milijuna eura dostupnih za dvije vrste projekata, poziv se zatvara 18. listopada. To je bez sumnje nevjerojatna prilika za regije koje žele unaprijediti svoju S3 strategiju kao i za klastere koji žele podržati svoje tvrtke i druge agente znanja ili teritorijalnog i gospodarskog razvoja.

Agencija će u 2021. godini provoditi dvije komponente programa:

Financijska i savjetodavna potpora za ulaganja u međuregionalne inovacijske projekte;

Financijska i savjetodavna potpora razvoju vrijednosnih lanaca u manje razvijenim regijama.

Radni program I3 (prilog) ima za cilj promicanje inovacija putem pametne specijalizacije i međuregionalne suradnje. I3 podupire jaču međuregionalnu suradnju u ulaganjima i stvara održive veze povezivanjem regionalnih ekosustava u zajedničkim područjima pametne specijalizacije koja su ključna za ubrzavanje prihvaćanja rezultata istraživanja na tržištu i poticanje inovacija.

Detaljnije doznajte ovdje.