08:08:46 | 13.01.2022

Otvoren natječaj za organizaciju proslave Dana Europe u Hrvatskoj

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva sve mlade osobe između 16 i 27 godina da se prijave na natječaj za organizaciju proslave Dana Europe u Hrvatskoj. Svi koji se prijave trebaju dostaviti svoj idejni i kreativni prijedlog u obliku prezentacije koji će sadržavatiprijedlog jedne ili više aktivnosti kojima će se proslaviti Dan Europe.

Prijedlozi moraju biti povezani s temama i politikama Europske komisije te biti najučinkovitiji za komunikaciju prema mladima, kao što je istaknuto u Strategiji EU-a za mlade. Osim toga, predložene aktivnosti trebaju obuhvaćati pitanja koja najviše zaokupljaju mlade, u skladu s prioritetima istaknutima u Ciljevima za mlade, kao što su ravnopravnost i uključivost, održivost, mentalno zdravlje i dobrobit te kvalitetno zapošljavanje.

Pobjednik dobiva priliku realizirati svoju ideju i koncept proslave Dana Europe zajedno s timom organizatora i uz njegovu savjetodavnu i organizacijsku potporu, a proslava Dana Europe organizirat će se koliko god to bude moguće prema autorskoj ideji pobjedničkog tima, ovisno o troškovima, odnosno raspoloživom proračunu. Pobjednik natječaja bit će proglašen 28. veljače 2022. godine.

Natječaj se provodi u sklopu Europske godine mladih pretraživanje dostupnih prijevoda na prethodnoj poveznici, koja ima za cilj aktivno uključiti mlade u izgradnju bolje budućnosti Europe, koja će biti zelenija, digitalnija i uključivija, te im pružiti bolje i brojnije prilike za budućnost. Europska godina mladih usko je povezana s uspješnom provedbom instrumenta NextGenerationEU koji otvara nove perspektive za mlade, uključujući kvalitetna radna mjesta i prilike za obrazovanje i osposobljavanje za Europu budućnosti te podupire sudjelovanje mladih u društvu.

Više o pravilima Natječaja doznajte ovdje.