13:27:55 | 10.01.2022

Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini

Temeljni ciljevi Natječaja su osmisliti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima.

Prema ciljevima Natječaja za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini, Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će sportske programe po sljedećim programskim područjima:

1. PP1 Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem;

2. PP2 Poticanje programa organiziranja natjecanja te sudjelovanja na istima na kojima sudjeluju samo sportaši iz Republike Hrvatske te odlazak sportaša na međunarodno natjecanje izvan Republike Hrvatske;

3. PP3 Poticanje programa organiziranja međunarodnih sportskih natjecanja.

Prijavitelj se može prijaviti samo na jedno programsko područje Natječaja i samo s jednim programom.

Programi koji se sufinanciraju moraju se provoditi isključivo na području Republike Hrvatske, osim za programsko područje PP 2 Poticanje programa organiziranja natjecanja te sudjelovanja na istima na kojima sudjeluju samo sportaši iz Republike Hrvatske te odlazak sportaša na međunarodno natjecanje izvan Republike Hrvatske, u kojem se sufinanciraju programi koji se odnose na odlaske sportaša na međunarodna sportska natjecanja izvan Republike Hrvatske.

Programi koji se mogu sufinancirati:

-Koji će se provodit u razdoblju od 1. siječnja 2022. godine do 31. prosinca 2022. godine.

Više doznajte ovdje.