16:37:02 | 31.07.2020

Program za dodjelu interventnih potpora uslijed epidemije bolesti COVID-19 mikro poduzetnicima i obrtnicima na području Zadarske županije za 2020. godinu

U cilju pomoći privatnom sektoru na području Zadarske županije, posebice mikro poduzetnicima i obrtnicima te u nastojanju poticnja investicija i unaprjeđenja poslovanja gospodarstvenika, iz Zadarske županije javljaju kako je pripremljen paket mjera pomoći gospodarstvu kojima žele potaknuti očuvanje radnih mjesta i stvaranje povoljnog gospodarskog okruženja za mikro poduzetnike i obrtnike s područja Zadarske županije.

Prvi programa iz navedenog paketa mjera pomoći gospodarstvu u Zadarskoj županiji je Program za dodjelu interventnih potpora uslijed epidemije bolesti COVID-19 mikro poduzetnicima i obrtnicima na području Zadarske županije za 2020. godinu.

Program je osmišljen za dodjelu potpora radi očuvanja radnih mjesta kod poslodavaca kojima je radi bolesti COVID-19 naložena privremena obustava rada.

Sredstva za provedbu ovog Programa osigurana su u županijskom proračunu u iznosu od 927.000,00 kuna.

Maksimalni iznos potpore po pojedinom poduzetniku je 10.000,00 kuna, a prijavu mogu podnijeti mikro poduzetnici i obrtnici koji imaju sjedište na području Zadarske županije, imaju registriranu gospodarsku djelatnost u sektorima u kojima su prihvatljiva ulaganja definirana Programom potpora.

Javni poziv traje do 28. kolovoza 2020. godine.

Pozivaju se svi mikro poduzetnici i obrtnici na području Zadarske županije kojima je bio zabranjen rad za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 da se jave na objavljen Javni poziv kako bi ostvarili pravo na potporu.

Detalji Poziva i dokumentacija dostupni su ovdje.

Poslijednja izmjena dana 31.07.2020