08:32:27 | 15.07.2019

PROGRAM RURALNOG RAZVOJA ZADARSKE ŽUPANIJE 2012.-2014.

Zadarska županija u suradnji s Programom UN-a za razvoj (UNDP) u 2011. inicirala je proces izrade Programa ruralnog razvoja Zadarske županije, a za koordinatora izrade odabrana je Razvojna agencija Zadarske županije (ZADRA).

Program ruralnog razvoja Zadarske županije je strateško plansko programski dokument te sredstvo za učinkovitije i uspješnije upravljanje razvojem poljoprivrede, ribarstva i ruralnih područja Zadarske županije. To je inače uobičajen instrument koji se koristi u Europskoj uniji kako bi unaprijedio regionalni, odnosno županijski razvoj. Program je jedan od razvojnih dokumenata Zadarske županije koji određuje što se sve u narednom razdoblju do ulaska u EU treba učiniti kako bi budući život u ruralnim područjima Zadarske županije bio bolji i lakši.

Zbog kratkog vremena do ulaska RH u EU Program treba poslužiti kao priprema politike ruralnog razvoja županije, općina i ostalih institucija važnih za ruralni razvoj, na zajedničku ruralnu politiku EU-a. Program ruralnog razvoja Zadarske županije prvi je strateški dokument Zadarske županije koji se bavi politikom ruralnog razvoja te će kao takav biti temelj za izradu sveobuhvatne strategije ruralnog razvoja u sljedećem programskom ciklusu, nakon 2013. godine i ulaska RH u EU.

PREUZMI: Program ruralnog razvoja Zadarske županije 2012.-2014. 

Poslijednja izmjena dana 22.08.2019