05:45:31 | 28.05.2024

Projekt TOURAL predstavljen na partnerskom sastanku projekta CREAMARE

Projekt TOURAL predstavljen je na partnerskom sastanku projekta CREAMARE u Zagrebu 22. svibnja 2024. godine.

Projekt CREAMARE u fokusu ima očuvanje i promociju podvodne kulturne baštine te mu je kao i projektu TOURAL, pilot lokacija – Šimuni na otoku Pagu.

Hrvatski partner u projektu je zagrebačka tvrtka Novena, koja je ujedno bila domaćin sastanka. Na sastanku su sudjelovali partneri - 3D Research koji je vodeći partner projekta i Ministarstvo kulture iz Italije, Pragma IOT AE i Atlantis Consulting iz Grčke, Sveučilište u Cadizu iz Španjolske, Pro-Progresione iz Mađarske i domaćin sastanka, Novena iz Hrvatske.

Tijekom popodnevne sesije sastanka CREAMARE projekta, poseban fokus bio je na predstavljanju sinergijskih projekata. Predstavljena su tri inovativna projekta: TOURAL projekt koji promiče održivi razvoj kroz kulturni i kreativni turizam u ruralnim i udaljenim područjima Europe, Sea Change projekt koji kroz umjetničke izraze povezuje javnost s transformacijskom snagom oceana, te E-ROUTES koji kombinira kulturnu baštinu s suvremenim digitalnim alatima.

Agencija ZADRA NOVA partner je u projektu TOURAL, koje je cilj razviti modele za turistički razvoj ruralnih regija. Pristup modeliranju bit će višedimenzionalan te će se baviti unaprjeđenjem raznih vrsta turizma poput: turizma kulturne i prirodne baštine, kreativnog turizma, kulturološko-znanstvenog turizma te srebrnog turizma (turizam za starije). U projektu sudjeluje 20 partnera iz Grčka, Bugarske, Rumunjske, Italije, Hrvatske, Francuske, Turske i Ukrajine. Projekt se provodi u okviru programa Horizon Europe (Obzor Europa).

Last modified on Tuesday, 28 May 2024 05:47
Tagged under