11:50:12 | 09.12.2023

Održana završna konferencija projekta „Medicinska+

U Medicinskoj školi Ante Kuzmanića održana je završna konferencija projekta „Medicinska+: Unaprjeđenje rada Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva".  
Projekt je to koji je Medicinskoj školi u Zadru, kao regionalnom centru kompetentnosti u sektoru zdravstva, omogućio uvođenje novih programa obrazovanja i osposobljavanja te unaprjeđenje ljudskih potencijala i kadrovskih uvjeta.  
„Pri samom završetku ovog projekta, pomalo umorni, ali i ponosni svjedočimo plodovima rada učenika, djelatnika i projektnih partnera. Međutim, ovo nije kraj, nego produžetak našeg puta jer smo dobili novu akreditaciju za regionalni centar kompetentnosti i idemo dalje još najmanje pet godina“, istaknula je u pozdravnoj riječi ravnateljica Anita Basioli zahvalivši bivšem ravnatelju Davoru Vidakoviću na velikom doprinosu.  
Medicinska škola Ante Kuzmanića je 2018. godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana, uz još 24 strukovne škole, Centrom kompetentnosti za područje pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske u sektoru zdravstva. „Razvojem novih standarda zanimanja i kvalifikacija te kurikuluma postavit će se temelj za unaprjeđenje i provedbu programa redovitoga strukovnog obrazovanja i programa za obrazovanje odraslih. Modernizacijom programa obrazovanja poboljšat će se njihove kompetencije pri ulasku na tržište rada. Studijski posjeti, edukacije i usavršavanja temeljena na stvarnim potrebama i vještinama ojačali su kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika, odnosno projekt je dao značajan doprinos unaprjeđenju ljudskih potencijala. Vjerujem da će ovo biti centar izvrsnosti u kojem će svoje snove ostvariti generacije mladih ljudi“, poručila je Basioli.
Župan Božidar Longin iskazao je zadovoljstvo kvalitetnim radom škole.  
Zamjenica ravnateljice agencije ZADRA NOVA Jadranka Petek izrazila je ponos što je razvojna agencija bila važan kotačić u uspjehu ovog projekta, dok je Zvonimir Stanić, direktor projekata Profil Kletta predstavio digitalne obrazovne sadržaje koje su jedan od najvažnijih segmenata projekta, iz predmeta kao što su Zdravstvena njega, Zdravstvena njega kirurških bolesnika, Zdravstvena njega starijih osoba, Higijena i socijalna medicina, Osnove fizikalne i radne terapije za medicinske sestre i sl.  
Ukupna vrijednost projekta „Medicinska +“ je 43.232.316,51 kuna, uz 100-postotno EU financiranje kroz operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.  
Projektni partneri bili su Zadarska županija, Medicinska škola u Slavonskom Brodu, Strukovna škola Gospić, Sveučilište u Splitu-Medicinski fakultet, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora- obrtnička komora Zadarske županije, Profil Klett, Fiziovita - centar za fizikalnu terapiju, rehabilitaciju i edukaciju, Poliklinika Akropolis, Dental Zadar, Hrvatska katolička udruga Medicinskih sestara i tehničara Zadar te Hrvatska komora medicinskih sestara.
Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator je, u suradnji s prijaviteljem, pripremila i provodila projekt. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Last modified on Friday, 12 January 2024 11:55
Tagged under