11:28:18 | 08.11.2023

ZADRA NOVA i EUROPE DIRECT Zadar ugostili kolege iz Dubrovnika

Predstavnici Regionalne agencije DUNEA, u sklopu koje djeluje i centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije posjetili su Zadar. Tijekom dvodnevnog studijskog posjeta, 6. i 7. studenoga, domaćini Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i EUROPE DIRECT Zadar upoznali su goste sa svojim radom i aktivnostima.

Prvog dana posjeta održan je radni sastanak na čijem su početku sve prisutne uvodno pozdravile ravnateljice obje agencije, nakon čega je uslijedilo predstavljanje uspješno provedenih aktivnosti EUROPE DIRECT centara te planiranih aktivnosti za 2024. godinu. Također, tijekom sastanka su se razmijenila i iskustva u aktivnostima regionalnih koordinatora, posebice izazovi s kojima se svakodnevno susreću u svome radu.

Drugog dana studijskog posjeta sudionici su posjetili nekoliko primjera dobre prakse EU projekata u gradu Zadru. U parku Vruljica posjetili su kišni vrt realiziran iz strateškog projekta prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska „STREAM“. Obilazak je nastavljen u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar (regionalni centar kompetentnosti u sektoru zdravstva) u kojoj se upravo održavala Smotra znanja u sektoru zdravstva. Posjet kolegama u Zadru zaključen je obilaskom Providurove i Kneževe palače.