14:30:23 | 19.06.2023

Održana završna konferencija projekta „Otočka žena“

Završna konferencija projekta “Otočka žena – faza II” održana je 19. lipnja 2023. godine u vijećnici Općine Preko.

„Za nekoliko dana, 25. lipnja, završit će socijalni projekt u koji se Općina Preko uključila drugi put. Zaposlili smo sedam dugotrajno nezaposlenih žena te osigurali svakodnevnu skrb za 42 starijih ili nemoćnih osoba. Općina Preko već se priprema za javni poziv programa “Zaželi – faza IV”. Vjerujemo da bi mogao biti realiziran početkom sljedeće godine.“- kazao je načelnik Općine Preko Jure Brižić te se zahvalio ženama koje su brinule o starijim i nemoćnim osobama te svim partnerima u projektu, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Zadar, Centru za socijalnu skrb Zadar i Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Korisnici su i jednom mjesečno dobivali i besplatan paket kućanskih i higijenskih potrepština te im je bila osigurana dostava namirnica, pomoć u pripremi obroka u njihovom kućanstvu, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, brigu o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji te pružanje podrške kroz razgovore i druženje kao i uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima.

Vrijednost projekta je 444.493,75 kuna (oko 59.000 eura), a u stopostotnom iznosu sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pružila je svoju stručnu i tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućio je projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Last modified on Monday, 28 August 2023 09:34