18:48:37 | 03.08.2023

Održana radionica na temu DNSH načelo

U organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA dana 03. kolovoza 2023. godine održana je radionica na temu ''DNSH načelo''.

Radionicu su slušali predstavnici javnopravnih tijela i djelatnici Agencije te su mogli čuti o temama kao što su: kriteriji za odabir projekata sukladno DNSH načelu; primjeri zelene i digitalne tranzicije; što je dekarbonizacija, kako klimatske promjene i klimatski ekstremi utječu na gospodarstvo, kako provesti zelenu tranziciju i dekarbonizaciju, što je zelena gradnja, što je kružno gospodarstvo; uloga projektanata u „zelenim“ uvjetima prihvatljivosti i kriterijima za odabir projekata u programskom razdoblju 2021.-2027.

Radionica je organizirana u sklopu provedbe projekta ZADRA NOVA ZA VAS. Projekt ZADRA NOVA ZA VAS sufinanciran je sredstvima Tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je povećati korištenje dostupnih sredstava iz EU fondova i to kroz pružanje potpore javnopravnim tijelima i javnim ustanovama s područja Zadarske županije za adekvatno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava iz EU fondova.

Tagged under