10:42:26 | 06.12.2022

Agencija ZADRA NOVA domaćin dvodnevnog sastanka u sklopu projekta AdriaClim

U organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u Zadru je 29. i 30. studenoga u Kneževoj palači održan partnerski sastanak u sklopu projekta AdriaClim. Predstavnici hrvatskih i talijanskih partnera raspravljali su o realizaciji projektnih aktivnosti i planovima za aktivnosti koje ih čekaju u nadolazećem razdoblju.

Za sudionike sastanka je organiziran i posjet pilot lokaciji projekta na Sveučilišnom poljoprivrednom dobru Baštica gdje su se sudionici upoznali s načinom rada Aquaweb-a. Riječ je o inovativnom pilot rješenju sustava navodnjavanja izrađenog u sklopu projekta AdriaClim. Aquaweb radi na principu mreže koja oponašajući pauka sakuplja vodu iz zraka koja služi za navodnjavanje.

Glavni cilj projekta AdriaClim je razviti inovativne modele razmišljanja koji će se implementirati u planove i strateške dokumente za prilagodbu klimatskim promjenama

Uz Agenciju ZADRA NOVA, partneri iz Hrvatske su Institut Ruđer Bošković, Institut za oceanografiju i ribarstvo Split, Dubrovačko-neretvanska županija, Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije te Istarska županija.

Projekt AdriaClim, punog naziva „Climate change information, monitoring and management tools for adaptation strategies in Adriatic coastal areas“ ukupne je vrijednosti 8.823.415,00 eura, dok bespovratna sredstva iznose 7.499.902,75 eura. Ukupan proračun s kojim raspolaže ZADRA NOVA iznosi 319.550,00 eura. Projekt se sufinancira iz Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

Last modified on Tuesday, 06 December 2022 10:56