09:46:26 | 17.10.2022

POZIV OTOČANIMA: Sudjelujte u anketi i oblikujte Agendu za prelazak na čiste oblike energije

Zadarski otoci uskoro će dobiti prvu Agendu za prelazak na čiste oblike energije. Agenda je strateški dokument koji će doprinijeti prelasku na čiste oblike energije i provedbi učinkovitih mjera za prilagodbu klimatskim promjenama, a sve u skladu s Europskim zelenim planom kao putokazom za postizanje klimatske neutralnosti Europe do 2050. godine.

Agendom je obuhvaćeno svih sedam naseljenih otoka i jedan povremeno naseljeni koji administrativno pripadaju Gradu Zadru. To su otoci: Ist, Iž, Molat, Olib, Premuda, Rava, Silba i Škarda.

Agendu izrađuju Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Grad Zadar u suradnji s udrugom Pokret otoka i lokalnim stanovništvom te uz podršku Tajništva za čistu energiju EU otoka pri Europskoj komisiji. No u cijelom procesu važan je i glas otočana koji se i sami mogu uključiti u proces izrade kroz  ankete i radionice.

Sudjelovanjem u anketi otočani će dati svoj doprinos u analizi trenutnog stanja i definiranju plana prelaska na čiste oblike energije na uključenim otocima.

Anketa o potrošnji energije dostupna je ovdje.

Last modified on Wednesday, 19 October 2022 06:04