15:01:46 | 19.12.2021

Održana završna konferencija projekta ASIQ

U srijedu 15. prosinca održana je završna konferencija projekta „ASIQ - Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvalitete socijalne uključenosti za djecu i mlade s teškoćama u razvoju“. Zbog epidemioloških mjera konferencija je održana u virtualnom obliku.

Osnovni cilj projekta je poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga u cilju poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti i obrazovanja djece i mladih s teškoćama u razvoju.

Projekt se sufinancira EU sredstvima kroz Program prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020., a ukupna vrijednost projekta iznosi 575.122,00 EUR. Nositelj projekta je Gradska razvojna agencija Banja Luka (BiH), a uz OŠ Voštarnica – Zadar, partneri na projektu su JU „Centar Zaštiti me“ Banja Luka (BiH), JU „Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora“ Banja Luka (BiH) i JU „Resursni centar za djecu i mlade Podgorica“ (CG).

Jedna od projektnih aktivnosti je bila i nabava oprema za OŠ Voštarnica. Zahvaljujući novoj opremi asistivne tehnologije, opremi senzorne integracije, interaktivnih ekrana, logopedske te ortopedske opreme OŠ Voštarnica je unaprijedila usluge koje pruža svojim učenicima.

Agencija ZADRA NOVA sudjeluje u provedbi projekta pružajući tehničku pomoć OŠ Voštarnica kao partneru u projektu. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Tagged under