13:01:36 | 07.07.2020

SOS: Potpisani Sporazumi o suradnji

U utorak 7. srpnja 2020. godine, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA ugostila je sudionike radnog sastanka u sklopu projekta „SOS-Surađuj i ostvari sebe“. Na sastanku je potpisan Sporazum o suradnji regionalnih Lokalnih partnerstva za zapošljavanje (LPZ), a sklopljen je između LPZ-ova Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Naime, cilj Sporazuma o suradnji regionalnih LPZ-ova je doprinijeti poboljšanju pristupu tržištu rada za ranjive skupine informiranjem i savjetovanjem o zapošljavanju, unaprjeđenjem poduzetništva te jačanjem kapaciteta LPZ-a kako bi se osigurala njegova održivost i unaprijedila funkcionalnost i učinkovitost na regionalnim tržištima rada.

Potpisivanjem Sporazuma, regionalni LPZ-ovi se obvezuju aktivno sudjelovati u pripremi i provedbi strateških dokumenata iz područja zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala kao i organizaciji tematskih radnih skupina, projektnih partnerstva i poticanju razvijanja kvalitetnih projekata pod određenim Pozivima za prijedloge iz područja zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala.

O poticanju, pripremanju, implementaciji, praćenju i evaluaciji projekata i drugih inicijativa s područja zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala Zadarske županije možete doznati ovdje.

Podsjetimo, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA nositelj je projekta „SOS“ u kojem su partneri Zadarska županija i Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Zadar, a projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz natječaj „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ ukupne vrijednosti 1.925.833,68 HRK.

Provedba projekta započela je 14. svibnja 2018., a završava 14. srpnja 2020. godine. Rezultati projekta bit će predstavljeni na završnoj konferenciji projekta koja će se održati u ponedjeljak 13. srpnja 2020. godine s početkom u 10 sati u prostorima COIN-a.

Last modified on Tuesday, 07 July 2020 13:06
Tagged under