13:12:45 | 16.03.2020

I ove godine EU financira školske obroke u osnovnim školama Zadarske županije

Zadarska županija i ove školske godine provodi projekt kojim se financiraju školski obroci za najpotrebitiju djecu koja se nalaze u riziku od siromaštva. Zadarskoj županiji kao osnivaču i osnovnim školama kao partnerima odobreno je 100% financiranje projekta u bespovratnom iznosu od 845.299,61 kuna.

Kroz projekt su osigurani obroci za preko 800 učenika od 1. do 8. razreda u onim osnovnim školama gdje postoji potreba te prostorni i tehnički uvjeti za podjelu školskog obroka.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u srpnju 2019. godine objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjerenih na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Zadarska županija je kao prihvatljivi prijavitelj uputila poziv svim školama kojima je osnivač da se uključe u projekt. Škole su se odazvale pozivu vodeći se potrebama učenika i tehničkim uvjetima osiguravanja uvjeta za prehranu djece.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pripremila je i oblikovala projektni prijedlog pod nazivom „Osigurajmo obrok i u školskoj godini 2019. – 2020.“.

Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku projektni prijedlog je pozitivno ocijenjen te mu je odobreno financiranje iz Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u 100% iznosu.

Agencija ZADRA NOVA pruža stručnu i tehničku pomoć Zadarskoj županiji i školama u provedbi projekta.

Tagged under