22:38:10 | 05.12.2019

Održana finalna konferencija projekta CODE

U Tuzli je u ponedjeljak, 2.12. i utorak, 3.12.2019. godine održana finalna konferencija projekta CODE.

Kada je početnom konferencijom u Zadru u srpnju 2017. godine započela implementacija projekta CODE, projektni partneri iz Mostara, Tuzle, Zadra i Nikšića najavili su provedbu seta aktivnosti kojima će doprinijeti unapređenju poduzetničkog okruženja u prekograničnom području.

Trideset mjeseci kasnije, finalnom konferencijom proslavljeni su postignuti rezultati i ostvareni ciljevi. Pozdravnim govorom Roberta Martića, direktora BIT Centra iz Tuzle, svečano je otvorena konferencija koja je započela prikazivanjem promotivnih video uradaka coworking prostora otvorenih u partnerskim gradovima. Ana Marija Tahija, predstavnica vodećeg partnera Grada Zadra, prezentirala je projektne rezultate među kojima se posebno ističe uspostava četiri coworking prostora, provedeni mentorski programi, organizirani različiti promotivni događaji, seminari, treninzi, lokalni sastanci, međunarodne konferencije i hackathoni, kreirane studije izvodljivosti uspostavljanja IT klastera u Tuzli, Zadru i Nikšiću.

Drugi dan konferencije obilježile su dvije panel diskusije vezane uz tematiku coworking prostora i mentorstva. Prvu panel diskusiju obilježila je dinamična razmjena iskustava o četiri projektom uspostavljena coworking prostora, a o izazovima s kojima su se suočavali tijekom dosadašnjeg rada Code Hub-ova u Mostaru, Tuzli, Zadru i Nikšiću govorili su predstavnici projektnih partnera Ana Bogdanović, Vedrana Ajanović, Lidija Perić i Aleksandar Janičić uz moderiranje Renate Marušić. O važnosti mentorstva za mlade ljude, ali i pravim koracima u kreiranju kvalitetnog i adekvatnog mentorskog programa u drugoj panel diskusiji s moderatoricom dr. sc. Sabinom Đonlagić Alibegović razgovarali su Meliha Gekić Lerić, Vesna Glavaš Hrustić i Haris Selmanović.

Projektne partnere Grad Zadar, Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, INTERA Tehnološki Park, BIT Centar i Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis do kraja godine čeka implementacija posljednjih aktivnosti, ali i priprema za njihov nastavak kroz projekt 2CODE odabran za sufinanciranje u okviru drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Tagged under