10:21:01 | 04.10.2019

My Smart City konferencija i hackathon u Zadru 17. i 18. listopada

Drugo izdanje My Smart City konferencije održat će se 17. i 18. listopada 2019. u Kazalištu lutaka u Zadru. Ove godine teme konferencije bit će fokusirane na pametna rješenja za grad usmjerena na turizam, a organizatori očekuju oko 250 sudionika.

My Smart City Zadar konferencija bavi se tehnološkim rješenjima koja Zadar mogu učiniti pametnim gradom. Ove godine fokus će biti na sektoru turizma pa će se razgovarati o konkretnim rješenjima koja mogu poboljšati infrastrukturu, postići bolju održivost rasta turističkog prometa te podići kvalitetu života lokalnog stanovništva. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz prethodnu prijavu online. U programu će sudjelovati predavači koji su mahom Zadrani koji karijeru grade u globalno uspješnim tvrtkama ili poduzetnici koji su odlučili biti arhitekti vlastitog uspjeha te iza sebe imaju niz uspješnih poslovnih priča. Program će biti objavljen uskoro na web stranici konferencije www.mysmartcityzadar.com Dvodnevni program koji će, uz nova znanja, ponuditi i priliku za kontakte i druženje s kolegama te razmjenu iskustava, završit će 18. listopada konferencijskim partyjem.

Novost tijekom drugog izdanja My Smart Cityja je hackathon na dvije razine, početnoj i naprednoj. Hackathon će trajati 24 sata, a otvoren je za sve zainteresirane, bilo da su učenici, studenti ili programeri s prethodnim iskustvom, a prijave su besplatne. Detaljna pravila mogu se pronaći na web stranici na kojoj se timovi mogu prijaviti za sudjelovanje, a razinu odabiru obzirom na prethodno iskustvo. Tim može imati najviše 5 člana, a broj timova je ograničen. Hackathon će se održati u prostoru crkve Svetog Dominika, a počet će u četvrtak 17.10. u 10:00 te trajati do petka 18.10. u 10:00 sati. Tijekom trajanja svi sudionici će imati pomoć mentora, a prije dodjele nagrada timovi će predstaviti svoja rješenja žiriju i publici konferencije. Pobjednike će odabrati stručni žiri. Tri pobjednička tima u obje kategorije čekaju vrijedne nagrade.

MY SMART CITY održava se u sklopu provedbe projekta CODE, koji se provodi unutar programa Interreg prekogranične suradnje HR-BA-ME. Konferenciju je pokrenula lokalna zadarska IT zajednica u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Gradom Zadrom i brojnim lokalnim partnerima. Konferencija okuplja i povezuje IT poduzetnike iz susjednih zemalja te ukazuje na konkretna pametna rješenja koja se implementiraju u europskim gradovima kako bi podigla kvalitetu života, predstavila načine na koje se stvara povoljno okruženje za razvoj pametnog grada te provjerila do koje je mjere koncept pametnog grada zaživio u Hrvatskoj.

Last modified on Friday, 04 October 2019 10:22
Tagged under