+ 385 23 492 880

Put Murvice 14, Zadar

logici11.png

Search our website

header-min.png
11:23:47 | 16.07.2019

Održana završna konferencija projekta MELAdetect

Završna konferencija projekta „Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka – MELAdetect“ održana je 11. srpnja 2019. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Konferenciji, koji je organiziralo mostarsko Sveučilište, prisustvovali su predstavnici nositelja projekta Zavoda za javno zdravstvo Zadar, te partnera na projektu, Sveučilišta u Zadru, Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te Opće bolnice ”Blažo Orlandić” Bar.  U ime Agencije ZADRA NOVA konferenciji su nazočili ravnateljica Marina Dujmović Vuković, te Luka Vukoša, viši stručni suradnik za provedbu programa i projekata.

Ravnateljica Dujmović Vuković, iskazala je iznimno zadovoljstvo provedbom projekta, jer osim što je ostvaren njegov humani javnozdravstveni cilj, a to je podizanje svijesti i unaprjeđenje metoda za prevenciju i liječenje melanoma kože, oka i sluznice prijenosom dobre prakse i iskustava u prekograničnom području, projekt je prepoznat i od struke kao primjer dobre prakse.

Naime, osim aktivnog sudjelovanja u provedbi, Agencija ZADRA NOVA je pripremila projekt te su partneri više puta tijekom završen konferencije izrazili zahvalnost Agenciji na tome.

Rezultate projekta je predstavila Jelena Ćosić Dukić iz Zavoda za javno zdravstvo Zadar, dok je Akcijski plan unapređenja prevencije, ranog otkrivanja i liječenja melanoma kože, oka i sluznica predstavila izv. prof. dr. sc. Suzana Konjevoda. Akcijski plan je od izuzetne važnosti jer koristi holistički pristup rješavanju složenih problema melanoma u regiji te će biti platforma za daljnje sustavne aktivnosti u prekograničnim zemljama u unapređenju usluga javnog zdravstva u području prevencije i liječenja melanoma. Akcijski plan je izrađen za period od 5 godina.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 652.427,90 eura od čega sufinanciranje sredstvima EU-a iznosi 554.563,72 eura. Projekt je sufinanciran iz programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.  Provedba je započela 1. srpnja 2017. godine i traje do 31. kolovoza 2019. godine.

Osim iznimne koristi za prekogranično područje koje su pružile same aktivnosti projekta MELAdetect, velika korist će se pokazati i iz čvrstih partnerskih veza nastalih tijekom projekta koje će rezultirati stvaranjem novih vrijednosti i projekata u bliskoj budućnosti.

Last modified on Tuesday, 30 July 2019 11:27

ZADRA NOVA - regionalni koordinator razvoja Zadarske županije ZADRA NOVA za Vas

Prijavi projekt

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti agencije Zadra Nova i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA