15:45:36 | 26.03.2013

8 milijuna bespovratnih sredstava za izgradnju poslovne infrastrukture

Otvoren je novi natječaj namijenjen izgradnji poslovne infrastrukture na području općina i gradova. Korisnicima će biti na raspolaganju ukupan iznos od 8 milijuna eura. Natječaj je otvoren do 13. lipnja 2013. godine.

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je Shemu za dodjelu bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu, koji se financira unutar pretpristupnog programa IPA komponente IIIC – Regionalna konkurentnost.

Cilj sheme dodjele bespovratnih sredstava za izgradnju poslovne infrastrukture je ulaganje u razvoj nove i postojeće infrastrukture u poslovnim zonama, razvoj novih i postojećih poslovnih inkubatora i ostalih subjekata za pružanje potpore malom i srednjem poduzetništvu te ulaganje u razvoj javne turističke infrastrukture, što će u konačnici rezultirati razvojem i jačanjem sektora malog i srednjeg poduzetništva te stvaranjem novih radnih mjesta, posebice u slabije razvijenim područjima.

Kroz ovu shemu dodjele bespovratnih sredstava moguće je financirati sljedeće aktivnosti:

• Razvoj nove i postojeće poslovne infrastrukture u postojećim poslovnim zonama
• Osnivanje i razvoj novih i postojećih poslovnih inkubatora i drugih potpornih institucija koje pomažu, okupljaju i servisiraju male i srednje poduzetnike
• Razvoj i unapređenje javne turističke infrastrukture u području zdravstvenog, kulturnog i aktivnog turizma

Natječaj je namijenjen financiranju projekata jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, lokalnih i regionalnih organizacija i trgovačkih društava u javnom vlasništvu te lokalnih i regionalnih turističkih zajednica, a bit će otvoren do 13. lipnja 2013. godine.

Potencijalnim korisnicima je na raspolaganju indikativan iznos od 8 milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora kretat će se od 325 tisuća eura do milijun eura. Financiranje projekta kroz navedeni natječaj maksimalno može iznositi 60 do 85% od ukupne vrijednosti projekta.

Natječaj je javno dostupan na internetskoj stranici SAFU www.safu.hr te na web stranicama Europske komisije tj. EuropeAida http://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/index_en.htm

Sve informacije vezane uz prijavu na natječaj objavljene su na internetskim stranicama SAFU u dokumentu Upute za prijavitelje (Guidelines for grant applicants) objavljenom uz natječaj.

Osim toga, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizirat će besplatnu, informativnu radionicu namijenjenu potencijalnim korisnicima natječaja. Detaljne informacije vezane uz radionicu također će biti objavljene na internetskim stranicama www.safu.hr.

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25