16:34:51 | 31.03.2014

U sklopu projekta Kompetentni dionici – snažno partnerstvo održana radionica pod nazivom Istraživanja na tržištu rada

Provedba projekta „Kompetentni dionici – snažno partnerstvo“ počela je 1. listopada 2013. godine. Ovaj 20 mjeseci dug projekt provodi Zadarska županija uz lokalne partnere HZZ – Područni ured Zadar i Razvojnu agenciju Zadarske županije ZADRA-u te uz suradnike Hrvatsku gospodarsku komoru – Županijsku komoru Zadar i Obrtničku komoru Zadarske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 42.347,39 eura, od čega iznos od 29.677,00 eura sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Jedna od ključnih aktivnosti ovog projekta je provedba istraživanja tržišta rada i razvoja ljudskih potencijala koje se trenutno provodi u organizaciji HZZ Područnog ureda Zadar. Rezultati istraživanja biti će objavljeni sredinom lipnja na stranicama HZZ-a i Zadarske županije te će šira javnosti imati uvid u izvješće o provedenom istraživanju. Ovo istraživanje služit će kao podloga za izradu Strategije razvoja ljudskih potencijala 2014. – 2020., koja će predstavljati ključni lokalni strateški dokument iz područja razvoja ljudskih potencijala i tržišta rada.

Kao uvod u proces istraživanja, 28. ožujka 2014. u 9 sati u Razvojnoj agenciji Zadarske županije ZADRA-i održana je radionica “Istraživanja na tržištu rada”, namijenjena članovima Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije (PVTRRLJP) kao i onim institucijama koje se žele aktivno uključiti u rad Partnerstva.

 

Cilj ove radionice bio je educirati članove institucije Partnerstva kako bi bili u mogućnosti provoditi jednostavne i relevantne analize aktivnosti na tržištu rada. Na radionici, koju je vodio dr. sc. Sven Marcelić, sudjelovalo je 20 predstavnika institucija članova Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije.

 

Ova je radionica prva u nizu od ukupno četiri radionice organizirane u sklopu provedbe projekta „Kompetentni dionici – snažno partnerstvo“, a koje su namijenjene članovima Partnerskog vijeća s ciljem podizanja kapaciteta i boljeg razumijevanja i korištenja svih informacija iz područja razvoja ljudskih potencijala i tržišta rada.

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25