16:28:03 | 09.10.2014

Otvorene web konzultacije o nacrtu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Postupak revidiranja Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020”. je u tijeku, a riječ je o dokumentu koji obuhvaća ulaganja Republike Hrvatske iz europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova u sedmogodišnjem razdoblju od 2014.-2020. Za navedeni Operativni program, alokacija financijskih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih programa iznosi 6,881 milijardi, a obuhvaća sljedeće prioritetne osi:

Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija
Korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije
Poslovna konkurentnost
Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije
Klimatske promjene i upravljanje rizicima
Zaštita okoliša i održivost resursa
Povezanost i mobilnost
Socijalno uključivanje i zdravlje
Obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje
Tehnička pomoć
Tekst ovog dokumenta je izrađen u suradnji sa tijelima državne uprave, predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, socijalnim partnerima i predstavnicima civilnog društva. Tijekom izrade ovog dokumenta održano je i nekoliko savjetovanja s javnošću o prioritetnim područjima ulaganja obuhvaćenih ovim programom. Cjelokupni proces koordiniralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. U izradi dokumenta bitno je naglasiti i kontinuiranu suradnju sa službama Europske komisije, koja po završetku procesa usvaja operativne programe, odnosno formalno odobrava korištenje ESI fondova kako je opisano u tim programima.

Svi zainteresirani pozivaju se da do 27. listopada 2014. godine svoje komentare na tekst Operativnog programa dostave na sljedeću e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Nacrt Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.: http://www.europski-fondovi.eu/sites/default/files/dokumenti/OPKK_2014_2…
Prikaz prioriteta i specifičnih ciljeva nacrta Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.: http://www.europski-fondovi.eu/sites/default/files/dokumenti/OPKK%20tabl…

Izvor: http://www.strukturnifondovi.hr/do-27-listopada-2014-web-konzultacije-o-…

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25