08:01:33 | 24.07.2024

Otvorene prijave: EU Sparks for Climate: Citizens Hackathon Championship

EU Sparks for Climate: Citizens Hackathon Championship je inicijativa koju podržava Europska komisija. Do sada je EU Sparks For Climate već ugostio lokalne hackathone na 16 lokacija u 24 zemlje. U tim je događajima 231 građanin i istraživač formirao 57 timova za stvaranje inovativnih rješenja za najhitnije klimatske izazove Europe. 
Od kraja kolovoza do početka rujna projekt će održati preostale lokalne hackathone u sljedećim gradovima: Klagenfurt (Austrija), Kassel (Njemačka), Krakow (Poljska), Trondheim (Norveška i Danska), Rotterdam (Belgija, Nizozemska i Luksemburg) ), i Pariz (Francuska).

Želite li pridonijeti inovativnim rješenjima problema klime, nemojte propustiti ove prilike. 


Pobjednički timovi s lokalnih hackathona proći će specijaliziranu obuku kako bi unaprijedili svoja rješenja za finalno natjecanje. Ovaj program obuke uključuje 8 modula, ukupno 40 sati majstorskih tečajeva i vođene prakse. Obrađene teme uključivat će poduzetništvo, komunikaciju, valorizaciju znanja, održivost, društveni utjecaj i etiku, prava intelektualnog vlasništva, financiranje i ulaganja te upravljanje projektima. Svaki će tim također biti uparen s predanim mentorom koji će ih voditi kroz cijeli program, osiguravajući da maksimalno iskoriste prednosti obuke i odgovore na sve dodatne potrebe.
Veliko finale će u Bruxelles dovesti najbolje timove iz cijele Europe, pružajući im priliku da pokažu svoja rješenja na većoj pozornici i natječu se za naslov prvaka i cijenu. Tri pobjedničke momčadi završnog prvenstva bit će nagrađene novčanom nagradom (svaki po 5.000 €) i odabranim planom za daljnje aktivnosti koji će im pomoći da razviju ideju s ključnim uključenim akterima


Putem mrežne stranice EU Sparks for Climate možete pronaći više pojedinosti o nadolazećim događajima, procesima registracije i izazovima s kojima će se sudionici uhvatiti u koštac.

Last modified on Wednesday, 24 July 2024 08:04