19:48:07 | 17.04.2024

Living Spaces: otvoren drugi poziv namijenjen uzajamnom učenju o visokokvalitetnoj arhitekturi i izgrađenom okolišu

Otvoren je drugi poziv za sudjelovanje u studijskim posjetama o visokokvalitetnoj arhitekturi i izgrađenom okolišu koji se provodi u okviru projekta Living Spaces – Cities and regions shaping the built environment for everyone. U 2024. godini, 12 europskih gradova i regija bit će domaćini studijskih posjeta za uzajamno učenje.

Projekt Living Spaces – Cities and regions shaping the built environment for everyone financiran je u okviru programa Unije Kreativna Europa, a provodi se u suradnji s Vijećem arhitekata Europe i Eurocities. 

Projekt je namijenjen predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti, dionicima kulturnog i kreativnog sektora, stručnjacima iz područja arhitekture i urbanizma te predstavnicima civilnog društva koji će kroz 12 studijskih posjeta u 2024. razmijeniti svoja iskustva, savjete, dobre prakse i znanja te potencijalno uspostaviti partnerstva.

Tim povodom otvoren je drugi poziv za sudjelovanje u studijskim posjetima o visokokvalitetnoj arhitekturi i izgrađenom okolišu na jesen 2024. koje će se održati prema rasporedu:

  • Oulu, Finska: 11.-13. rujna
  • Vilnius, Litva: 18.-20. rujna
  • Malmö, Švedska: 9.-11. listopada
  • Gdańsk, Poljska: 23.-25. listopada

Fokus studijskih posjeta za međusobno učenje je arhitektura i izgrađeni okoliš, a dotiču se i različitih tema poput klimatskih promjena, društvene jednakosti, održivog razvoja, stanovanja, javnih i otvorenih prostora, mobilnosti itd. Za svaki posjet bit će odabrano 20 sudionika kroz 2 kruga poziva, a drugi poziv je otvoren do 13. svibnja 2024.

Kako se i gdje prijaviti, detaljno pročitajte na poveznici.