08:54:27 | 19.01.2024

Otvoren 6. Poziv iz programa European City Facility (EUFC) za ulaganja u održivu energiju

Otvoren je novi  6. Poziv iz programa European City Facility (EUFC) za ulaganja u održivu energiju.

European City Facility (EUCF) ima za cilj podržati općine i lokalne vlasti u razvoju investicijskih koncepata povezanih s provedbom aktivnosti utvrđenih u njihovim klimatskim i energetskim akcijskim planovima. Krajnji cilj EUCF-a je izgraditi značajan niz projekata ulaganja u održivu energiju u općinama u Europi.

Poziv je otvoren od 15. siječnja do 15. ožujka 2024. godine. u 17:00 sati (po briselskom vremenu).

EUCF financira razvoj investicijskog koncepta s fiksnom bespovratnom darovnicom od 60.000,00 EUR za svakog korisnika, a financirat će se ukupno 75 korisnika.

EUCF je otvoren za sve jedinice lokalne samouprave, njihove grupe i lokalne javne subjekte koji okupljaju općine/lokalne vlasti iz 27 država članica EU-a, Islanda i Ukrajine. Kandidati su dužni imati klimatski i/ili energetski plan. To uključuje SECAP (Akcijski planovi za održivu energiju i klimu), razvijene unutar inicijative Sporazuma gradonačelnika, ili planove sličnih ambicija s klimatskim i energetskim ciljevima ublažavanja. Podnositelj zahtjeva mora se obvezati na razdoblje praćenja EUCF-a od dvije godine.

Podnositelji zahtjeva moraju pokazati političku predanost razvoju investicijskog koncepta putem pisma potpore, potpisanog od strane gradonačelnika ili drugog relevantnog političkog predstavnika. Podnositelj zahtjeva mora se obvezati na razdoblje praćenja EUCF-a od dvije godine.

Korisnik prethodnih poziva European City Facility ne može se ponovno financirati.

Detaljnije o Pozivu i postupku prijave doznajte na poveznici.