14:41:07 | 17.01.2024

Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ za 2024. godinu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Uprava za otoke, objavilo je Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ za 2024. godinu. 

Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ dodjeljuje se otočnim proizvodima i nematerijalnom dobru u svrhu očuvanja otočne tradicije i identiteta u skladu s Programom „Hrvatski otočni proizvod“.

Sukladno Pravilniku o provedbi programa „Hrvatski otočni proizvod“ u vezi s djelokrugom, brojem članova i sastavom stručnih povjerenstava za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“, načinu vođenja evidencije subjekata kojima je dodijeljena oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ i načinu provođenja kontrole nad korištenjem oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (Narodne novine broj 139/2021), ugovori o dodjeli prava označavanja, sklopljeni između Ministarstva i korisnika oznake „Hrvatski otočni proizvod“  na temelju prethodnog Pravilnika („Narodne novine“ 47/07), vrijede do isteka roka na koji su sklopljeni. U godini u kojoj istječe ugovor o dodjeli prava označavanja korisnici mogu podnijeti zahtjev za donošenje rješenja o dodjeli oznake HOP za otočni proizvod koji je predmet ugovora, na način i pod uvjetima propisanim odredbama novog Pravilnika („Narodne novine“ broj 139/2021).

Evidencija otočnih subjekata odnosno otočnih proizvoda s važećom oznakom dostupna je na sljedećoj poveznici.

O podnesenom zahtjevu Ministarstvo donosi rješenje u upravnom postupku na temelju prijedloga stručnog povjerenstva. Otočnom subjektu rješenje o dodjeli oznake „Hrvatski otočni proizvod“ izdaje se na rok od pet godina. 

Pozivaju se svi otočni subjekti kojima istječu ili su istekli ugovori o dodjeli prava označavanja kao i svi drugi zainteresirani otočni subjekti da svoje otočne proizvode prijave na ovaj Javni poziv.

Zahtjevi se zaprimaju do 31. listopada 2024. godine.

Dokumentacija je dostupna putem poveznice.

Last modified on Wednesday, 17 January 2024 14:44