10:45:12 | 26.04.2023

Otvorene prijave za #BeActiveAwards 2023

Europska komisija i ove je godine u sklopu projekta Europski tjedan sporta objavila prijave za dodjelu #BeActive Awards 2023. Navedena dodjela nagrada jedan je od središnjih elemenata Europskog tjedna sporta, a pokrenuta je kako bi se dala podrška projektima i inicijativama posvećenim promociji sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: Lokalni heroj, Obrazovanje, Radno mjesto te u novoj kategoriji Međugeneracijsko bavljenje tjelesnom aktivnošću.

Potencijalni kandidati za osvajanje prestižne titule najaktivnijeg pojedinca, obrazovne ustanove ili tvrtke u Europi prijavljuju se izravno Europskoj komisiji putem Funding and Tenders portala. Predstavnici Europske komisije zatim odabiru 3 finalista svake kategorije koje će ugostiti na svečanoj dodjeli nagrada. Pobjednike, kao i drugo i treće plasirane Europska komisija će nagraditi novčanim nagradama.

Cilj ove nagrade je prikazati na europskoj razini uspješne i inspirativne projekte i pojedince koji doprinose promociji sporta i tjelesne aktivnosti te svih dobrobiti istih.

Zainteresirani pojedinci i ustanove prijavnu dokumentaciju mogu dostaviti isključivo na službenu mrežnu stranicu Europske komisije najkasnije do 25. svibnja 2023. godine.

Detaljnije doznajte ovdje