11:27:22 | 04.04.2023

NOVI Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere IV.3. “Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture – KOMPENZACIJA”

Ministarstvo poljoprivrede objavljuje natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere IV.3. »Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture – kompenzacija«,

Predmet natječaja je potpora u obliku naknade za dodatne troškove i posljedično izgubljeni prihod do kojih je došlo radi poremećaja tržišta uzrokovanog agresivnim ratom Rusije protiv Ukrajine i njegovim učincima na lanac opskrbe proizvodima ribarstva i akvakulture. 

Potpora se dodjeljuje za razdoblje od 1. listopada 2022. godine do 28. veljače 2023. godine.

Sredstva javne potpore za sufinanciranje na temelju ovoga Natječaja određuju se Odlukom o raspoređivanju sredstava za dodjelu potpore u okviru mjere IV.3. »Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture – kompenzacija« koju donosi čelnik Upravljačkog tijela.

Intenzitet javne potpore iznosi 100 posto iznosa izračunatog u skladu s člankom 6. stavkom 2. Pravilnika i Prilogom I. ovoga Natječaja, uzimajući pri tome u obzir najviše iznose propisane člankom 6. stavcima 7. i 8. Pravilnika.

Rok za podnošenje Zahtjeva za dodjelu i isplatu potpore traje do 28. travnja 2023. godine.

Detaljnije o Natječaju i prilozima doznajte ovdje