13:05:26 | 13.06.2022

Novi Natječaj za proizvođačke organizacije vrijedan 10 milijuna kuna

Objavljen je novi Natječaj iz Programa ruralnog razvoja za provedbu tipa operacije 9.1.1 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“, pri čemu ukupna vrijednost raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 10 milijuna kuna. Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 4. srpnja do 30. rujna 2022. godine.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za provođenje aktivnosti predviđenih poslovnim planovima priznatih proizvođačkih organizacija najduže za prvih pet godina od priznavanja, ali ne duže od 1. lipnja 2025. godine, u cilju olakšavanja izlaska na tržište, a time i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

Proizvođačke organizacije će uz pomoć sredstava ovog Natječaja, između ostalog, moći sufinancirati troškove sakupljanja, sortiranja, skladištenja i pakiranja proizvoda svojih članova, organiziranja i usmjeravanja u primjeni inovativnih procesa i digitalizacije, kupnje informatičke opreme i tehnologije te zajedničkog nastupa na tržištu proizvođačke organizacije.

Prihvatljivi korisnici su proizvođačke organizacije koje su priznate nakon 1. siječnja 2020. godine i kojima je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo Poslovni plan.

Više o tome doznajte ovdje