11:32:51 | 19.01.2020

Javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2020. godinu

Sukladno ciljevima i prioritetima Glavnog plana razvoja turizma Zadarske županije, kao glavni strateški razvojni dokument kojim se usmjerava turistički razvitak, Zadarska županija tijekom cijele godine provodi aktivnosti kojima se želi podići svijest o Zadarskoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji te time utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, povećanje turističkog prometa i opće potrošnje.

Predmet Javnog poziva Zadarske županije je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu na području Zadarske županije u 2020. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista te obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije, i to: kulturna/zabavna, sportska te eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja.

Potpore se odobravaju za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju događanja i to:

- najam opreme (audio i vizualna tehnika, pozornica i sl.),

- nabava radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja,

- najam prostora za održavanje događanja,

- najam prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezan uz organizaciju

  događanja,

- troškove izvođača i vanjskih suradnika,

- usluge zaštitarske službe,

- druge opravdane troškove neposredne organizacije događanja, osim promotivnih.

Kroz ovu mjeru planira se potpora manifestacijama koje se provode s ciljem davanja dodatne ponude na području Županije, zatim događajima čija aktivnost doprinosi unapređenju turističke ponude i razvoju sadržaja koji omogućavaju produženje turističke sezone i stvaranju prepoznatljivog imidža turizma Zadarske županije.

Korisnici potpore kao organizatori događanja  mogu biti pravne i fizičke osobe i to: trgovačka društva, obrti, javne ustanove i turističke zajednice gradova i općina na području Zadarske županije.

Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 30 dana od dana objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije.

Detalje natječaja možete pronaći ovdje.