×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/zadranova/public_html/images/galerije/https
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/https
14:36:41 | 14.03.2016

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti.

Koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja. Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta samih korisnika, s ciljem učinkovitijeg povlačenja sredstava ESI fondova. Kroz program […]

Koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta samih korisnika, s ciljem učinkovitijeg povlačenja sredstava ESI fondova. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Kroz Program je u prethodnom razdoblju financirano 600 projekata, čime je ispunio svega 23%  potreba najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske.

Poziv za iskaz interesa za Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. je upravo objavljen i možete ga preuzeti ovdje.

Svoje prijedloge za poboljšanje programa pošaljite na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Provedbena jedinica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Sektor za provedbu programa regionalnoga razvoja, od 15.-23. ožujka 2016. održati će radionice o provedbi Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. po slijedećem rasporedu koji možete pogledati ovdje.

{gallery}galerije/https://www.zadra.hr/obavijesti/program-odrzivog-razvoja-lokalne-zajednice-nacionalna-je-mjera-za-ostvarenje-regionalnoga-razvoja-u-skladu-s-nacelima-odrzivog-razvoja-socijalne-ukljucenosti{/gallery}