12:52:56 | 25.09.2020

Održana Freelancing&Coworking konferencija – predstavljeni zadarski projekti

Predstavnica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Renata Marušić, sudjelovala je u četvrtak, 24. rujna 2020. godine na Freelancing & Coworking konferenciji.

Na konferenciji koju je pratilo preko 100 sudionika razgovaralo se o poduzetništvu, digitalnim nomadima te radu na daljinu. Konferenciju je organizirala INTERA Tehnološki park u sklopu projekt FREECO financiranog sredstvima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. S obzirom na epidemiološku situaciju konferencija se iz kongresnoj dvorani INTERE prenosila preko video linka.

Konferencija je otvorena pozitivnim pričama projekta FREECO, a program se nastavio izlaganjem Benjamina Bajramovića koji se dotaknuo svoje bogate freelancing karijere. Poduzetnica Dijana Tepšić ispričala je priču Kako sam se pronašla u citatu „Ono o čemu sanjaš, možeš i da ostvariš“?.

Na panel diskusiji razgovaralo se o Coworking prostoru kao mjestu razvoja karijere pojedinca. Sudionici panel diskusije bili su Aleksandar Janičić iz Code Hub-a Nikšić te Renata Marušić iz koja je predstavila dva projekta u kojima je Agencija bila partner, CODE  i COIN coworkinga, a pridružili su im se i Jovana Musić iz sarajevskog HUB-a 387  i Andrea Perić iz Code Hub-a Mostar. Robert Dacešin koji stoji iza bloga Rio – priče s putovanja govorio je o putovanju svijetom.

Druženje je završilo novom panel diskusijom na kojoj su Haris Osmanbegović iz Ministry of Programming, Mirza Alendar, freelancer, Jovana Romčević Šukalo iz My Art Momentum i Boris Petrović iz poduzeća Lanx s moderatorom razgovarali o radu na daljinu i pozitivnim stranama korištenja coworking prostora.