16:10:47 | 03.04.2017

Završna konferencija projekta CB GREEN

U petak 24.3.2017. godine u Neumu je održana završna konferencija projekta „CB-GREEN – Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje. Predstavnicima lokalnih samouprava, javnih institucija i medija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske obratili su se predstavnici donatora Massimo Mina,  šef Operativnog odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju u Delegaciji Europske unije u BiH,  te predstavnici projektnih partnera. Prezentirani su glavni rezultati dvogodišnjeg projekta kao i dugoročni efekti koje će donijeti implementacija projekta.

Projekt „CB-GREEN – Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje“ ukupne vrijednosti 499.066,54 EUR financirala je EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013. Projekt je uspješno je provelo 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Republike Hrvatske i Bosne Hercegovine a provodio se od 1. 4. 2015. do 31.3. 2017.

Cilj projekta „CB-GREEN“ bio je zaštititi i očuvati okoliš te potaknuti uporabu održivih izvora energije u Zadarskoj županiji i Hercegovačko-neretvanskom kantonu kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti i uporabi sustava koji koriste obnovljive izvore energije u javnom sektoru.

U sklopu projekta CB-GREEN izvršena je rekonstrukcija javne rasvjete u Perivoju kraljice Jelene Madijevke i Perivoju Vladimira Nazora. Osim toga izrađeni su akcijski planovi/programi energetske efikasnosti za grad Zadar, općinu Neum i grad Mostar, formirana je Mreža projektnih ideja u području energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Zadarskoj županiji i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, uspostavljeni su EE timovi i EE info pultovi u općini Neum i Gradu Mostaru, implementirane su nove EE tehnologije u općini Neum putem zamjene i postavljanja novih rasvjetnih tijela, održane su edukacijske radionice za strukture javne uprave i provedena je promotivna kampanja na podizanju svijesti o energetskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša.

Građani i dalje mogu dobiti sve relevantne informacije o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije kao i o uz to vezanim nacionalnim regulativama i lokalnim politikama slanjem upita na e-mail adrese EE info deska:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

http://www.cb-green.eu/hr

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25