15:06:53 | 26.02.2018

Održana radionica ”Zaštita okoliša, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije”

Radionica pod nazivom ”Zaštita okoliša, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije” održana je 22. i 23. veljače 2018. godine u sklopu projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije”. Edukaciju je održala gđa Monika Kordić iz tvrtke Genius Consulting d.o.o. iz Zagreba s višegodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi različitih projekata.

Tijekom ove dvodnevne radionice obrađene su teme: mogućnosti financiranja i natječaji koji nas očekuju do kraja 2018.; kakvi su rezultati i dosadašnja iskustva, gdje i kako tražiti najavljene natječaje, kako se uključiti u proces e-savjetovanja, koje su ključne informacije oko prihvatljivosti prijavitelja, troškova, vremenskih rokova, dinamika prijave, evaluacija, ugovoranje, provedba te primjer prijave na natječaj Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Glavni cilj ove, a i slijedećih edukacija koje će se održati u narednim mjesecima jest osposobljavanje što većeg broja zaposlenika JLS-ova s područja županije za samostalnu pripremu i provedbu EU projekata, te prijavu projektnih prijedloga na natječaje Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Edukacije službenika JLPRS jedna je od glavnih aktivnosti EU projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije”. Podsjetimo, s ciljem povećanja korištenja dostupnih sredstava Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova na području Zadarske županije, ZADRA NOVA osmislila je Projekt „Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije“ ukupne vrijednosti 1.499.968,18 kuna, te je prijavom na Poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske (MRRFEU) unije dobila 1.274.972,95 kuna bespovratnih sredstava za financiranje prijavljenih aktivnosti. Projekt se provodi od 1. listopada 2016. do 31. ožujka 2019. godine.

 

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25