16:05:42 | 19.04.2018

Poziv na FAM turu u sklopu projekta Adriatic Canyoning 27. – 29. travnja 2018

Poštovani,

Pozivamo Vas na FAM turu u sklopu projekta Adriatic Canyoning koja će se krajem idućeg tjedna (27. – 29. travnja) održati na prostoru rijeke Zrmanje.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA provodi projekt „ADRIATIC CANYONING – Adriatic Canyons Adventure Tours“ financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.879.251,32 EUR, od čega sufinanciranje iz EU sredstava iznosi 1.597.363,59 EUR, odnosno 85%. Projekt koji se provodi na teritoriju tri države s provedbom je počeo 1. srpnja 2017. godine, a trajat će zaključno do 31. prosinca 2019. godine.

Provedbom projekta želi se potaknuti razvoj aktivnog turizma na sljedećim lokacijama: Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, Peć Mlini i Borak u BiH te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori. Uređenjem male turističke infrastrukture navedene destinacije jadranskog zaleđa postat će prepoznatljive kao outdoor odredišta, koje će se, osim što će nadopuniti ponudu turistima koji posjećuju jadransku obalu, i same pozicionirati na turističkom tržištu kao prepoznatljive lokacije aktivnog turizma s novim atraktivnim turističkim sadržajima usmjerenim ciljanim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

Kako bi se spomenute lokacije, kao i cijelo zaleđe Jadranskog mora, prepoznale i promovirale kao destinacija aktivnog turizma nužno je ulagati u znanje lokalnih dionika o specifičnoj turističkoj ponudi. Nadalje, važno je podignuti i razinu znanja međunarodnih posjetitelja i turista o ovoj regiji i njenoj specifičnoj turističkoj ponudi. U spomenutu svrhu pozivamo Vas na sudjelovanje na Familiarization ili FAM turi projekta Adriatic canyoning, za područje rijeke Zrmanje.

U sklopu trodnevnog događaja svim sudionicima bit će osiguran dvodnevni smještaj, obroci, transferi, prikladne aktivnosti i posjete bliskim lokacijama s pratnjom vodiča. Stoga pozivamo sve zainteresirane predstavnike medija (prvenstveno novinare i blogere specijalizirane za sektor turizma) i turističkih agencija na sudjelovanje na projektnoj aktivnosti.

Svoje prijave možete podnijeti isključivo putem maila na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., zaključno do utorka 24. travnja 2018 u 12,00 sati putem obrasca Registracijski obrazac FAM tura Napominjemo kako je broj sudionika ograničen na maksimalnih 16, stoga Vas pozivamo da svoju prijavu podnesete u kratkom roku. Svi uspješni prijavitelji će putem elektronske pošte primiti detaljan program sudjelovanja.

Dodatne informacije o Adriatic Canyoningu možete pronaći na poveznici, kao i na Facebook i Instagram stranicama projekta, a za sva pitanja možete nam se obratiti na navedenu mail adresu.

Srdačan pozdrav,

Koordinatorica projekta

Ana Škunca

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25