16:05:39 | 23.04.2018

Na radionici predstavnici gradova i općina učili kako očuvati kulturnu i prirodnu baštinu kroz ESI fondove

Radionica pod nazivom ”Očuvanje kulturne i prirodne baštine kroz ESI fondove – proces pripreme i financiranja projekata” održana je u Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRI NOVOJ 19. i 20. travnja 2018. godine u sklopu projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije”.

Edukaciju je održala Monika Kordić iz tvrtke Genius Consulting d.o.o. iz Zagreba, koja ima višegodišnje iskustvo u pripremi i provedbi projekata.

Tijekom dvodnevne radionice obrađene su brojne korisne i relevantne teme. Od raspoloživih mogućnosti financiranja i natječaja koji nas očekuju, preko rezultata i dosadašnjih iskustva do ključnih informacija oko prihvatljivosti prijavitelja, troškova, vremenskih rokova, dinamike prijave, evaluacije, ugovaranja. Sve teme su dodatno potkrijepljene praktičnim primjerima.

Glavni cilj ove, a i preostale dvije edukacije koje će se održati tijekom svibnja ove godine, je osposobljavanje što većeg broja zaposlenika JLS-ova s područja Zadarske županije za samostalnu pripremu i provedbu EU projekata, te prijavu projektnih prijedloga na natječaje Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Edukacija službenika JLPRS jedna je od glavnih aktivnosti EU projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije”. Podsjetimo, s ciljem povećanja korištenja dostupnih sredstava Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova na području Zadarske županije, ZADRA NOVA osmislila je projekt „Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije“ ukupne vrijednosti 1.499.968,18 kuna, te je prijavom na Poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske (MRRFEU) unije dobila 1.274.972,95 kuna bespovratnih sredstava za financiranje prijavljenih aktivnosti. Projekt se provodi od 1. listopada 2016. do 31. ožujka 2019. godine.

 

 

 

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25