16:03:25 | 12.09.2018

Sudjelujte u adrenalinskom uzbuđenju koje vam donosi „Čikola Adventure Week“

Krajem rujna na širem prostoru rijeke Čikole i planine Promina u sklopu projekta Adriatic Canyoning održava se „Čikola Adventure Week“, sportsko-turistička manifestacija koja za cilj ima poticanje razvoja aktivnog turizma u na prostoru unutrašnjosti Dalmacije.

U sklopu „Čikola Adventure Weeka“ od 28. do 30. rujna predviđene su brojne sportske aktivnosti u koje spadaju kanjoning ture, zip line avanture, a posebno se ističe ‘Krka Trophy’, biciklistička utrka koja će se održati na širem prostoru grada Drniša i po obroncima Promine.

‘Krka Trophy’ maraton kreće i završava u Drnišu, a natjecateljima će biti ponuđene četiri staze s pet linija dužine od 25 do 70 kilometara s usponima između 255 i 1.600 metara.

Čitav program „Čikola Adventure Weeka“ odvija se u sklopu projekta Adriatic Canyoning financiranog iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta koji je s provedbom započeo 1. srpnja 2017. i trajat će zaključno do 31. prosinca 2019. godine iznosi 1.878.964,40 EUR od čega je sufinancirano 85 posto sredstava.

Projektom se želi potaknuti razvoj aktivnog turizma na odabranim lokacijama u zemljama partnerima koje će uređenjem male turističke infrastrukture postati prepoznatljive kao outdoor odredišta te će nadopuniti turističku ponudu jadranske obale, ali se i sama pozicionirati na tržištu kao prepoznatljiva središta s novim atraktivnim turističkim sadržajima usmjerenim ciljanim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

U sklopu trodnevnog događaja svim sudionicima osigurana su dva noćenja u Hotelu Park u Drnišu, obroci, transferi do natjecateljskih lokacija, sva oprema potrebna za sudjelovanje (bicikli, kacige i sl.), kao i prikladne aktivnosti te posjete bliskim lokacijama. Stoga pozivamo sve ljubitelje adrenalinskog sporta koji žele upoznati blagodati i ljepote Dalmatinske Zagore da se prijave za sudjelovanje na projektnoj aktivnosti.

Svoje prijave možete podnijeti isključivo putem maila na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., na obrascu u poveznici, zaključno do četvrtka 20. rujna 2018. Napominjemo kako je broj ograničen na pet sudionika, stoga Vas pozivamo da svoju prijavu podnesete u što kraćem roku.

Dodatne informacije o projektu Adriatic Canyoning možete pronaći na poveznici, kao i na Facebook i Instagram stranicama projekta.

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25