09:19:11 | 29.03.2023

Završio projekt „Veliko srce Vrsi i Poljica“

Završna konferencija projekta „Veliko srce Vrsi i Poljica“ održana je u ponedjeljak 27. ožujka 2023. godine u prostorima Općine Vrsi.

Konferenciji su nazočili načelnik Općine Vrsi Luka Perinić, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković, voditelj projekta Kristian Vukić, koordinator Šime Stojak, gerontodomaćice i korisnici te predstavnici medija.

Načelnik Perinić istaknuo je kako projekt puno znači za cijelu zajednicu te vjeruje kako će uspješno prijaviti i četvrtu fazu za koju će tijekom ljetnih mjeseci biti raspisan natječaj. Detaljnije o projektu govorio je voditelj projekta Vukić i koordinator Stojak.

Ravnateljica Agencije ZADRA NOVA kazala je kako je ovaj projekt potvrdio vrijednost i doprinos koji projekti financirani iz Poziva Zaželi imaju za zajednicu te naglasila da će mogućnost za provođenje ovakvih projekata biti pružena i u narednom razdoblju.

Kroz projekt „Veliko srce Vrsi i Poljica“ unaprijedio se radni potencijal 10 teže zapošljivih žena na period od 6 mjeseci čime su postale konkurentnije na tržištu rada. Također, projektom se doprinijelo socijalnom uključivanju 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Općine Vrsi na način da su im zaposlene žene pružale adekvatnu potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima.

Uz nositelja projekta Općinu Vrsi, obvezni partneri bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Zadar. Projekt ukupne vrijednosti  65.411,77 eura (492.845,00 kuna) prijavljen je u okviru poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ te je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pružila je prijavitelju svoju stručnu i tehničku pomoć u pripremi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.