08:06:34 | 30.06.2022

Ministarstvo turizma i sporta Republike odobrilo projekte općinama Privlaka i Gračac

Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske donijelo je Odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 77 sportskih građevina u ukupnom iznosu od 30.597.213,02 kuna.

Na Natječaj je ukupno prijavljen 261 projekt s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od oko 320.000.000,00 kuna, a sredstva će biti dodijeljena 77 najbolje ocijenjenim projektima. Natječajem se potiče promidžba sportskih vrijednosti i popularizacija sporta među građanima, unaprjeđenje sustava sporta te međunarodna sportska promocija Republike Hrvatske.

Među 77 projekata, našla su se i dva projekta iz Zadarske županije. Tako je za projekt općine Privlake “Sanacija postojećeg pomoćnog igrališta Sabunike“ odobreno 750.000,00 HRK. Cilj projekta je sanacijom postojećeg pomoćnog nogometnog igrališta osigurati višu kvalitetu korištenja sportskih sadržaja članovima Nogometnog kluba ,,Sabunjar", ali i svim stanovnicima Općine Privlake te povećati broj korisnika za nesmetano i sigurno korištenje sportske infrastrukture i odgovoriti na potrebe Općine. Unaprjeđenjem športske infrastrukture poduprijet će se održivi razvoj Općine Privlake kroz poboljšanje javnih usluga i povećanje kvalitete života stanovništva same Općine, ali i Zadarske županije.

Agencija je općini Privlaka pružila pomoć u pripremi i prijavi projektnog prijedloga, a svoju pomoć pružila je i općini Gračac za projekt „Tribine nogometnog igrališta“ za koji je odobreno sufinanciranje u iznosu od 900.000,00 HRK.

Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini možete vidjeti ovdje