08:34:37 | 15.02.2022

Kroz projekt „Ispunite svoju zlatnu dob“ zaposleno 6 socijalnih asistenata i nabavljena 3 hibridna vozila

Svečano potpisivanje ugovora i primopredaja vozila u sklopu projekta „Ispunite svoju zlatnu dob“ održano je, u ponedjeljak 14. veljače 2022. godine, u Centru za razvoj i edukaciju Poličnik.

Provedbom projekta „Ispunite svoju zlatnu dob“ unaprijedit će se socijalne usluge za pripadnike ranjivih skupina na teritorijalnom obuhvatu urbane aglomeracije Zadar kroz zapošljavanje šest socijalnih asistenata i nabavu tri nova hibridna vozila.

Svečanosti su nazočili državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Pletikosa, župan Zadarske županije Božidar Longin, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković i načelnik općine Poličnik Davor Lončar.

Župan Longin čestitao je prijavitelju i partnerima na odobrenom projektu koji donosi boljitak zajednici te je poručio kako se „na području Zadarske županije trenutno provode projekti vrijedni preko 3,7 milijardi kuna, a istovremeno se otvara povijesna šansa s novom financijskom omotnicom vrijednom gotovo 25 mild. eura. Znanja i kapacitete imamo, na nama je da prilike iskoristimo.“

„Projekt „Ispunite svoju zlatnu dob“ donosi višestruku korist zajednici – omogućio je zapošljavanje osoba koje će bit pomoć i podrška onima kojima je pomoć najpotrebitija – starijim osobama i osobama s invaliditetom. Isto tako angažirani su i gospodarski subjekti – kroz nabavu automobila i usluge edukacije i organizacije događanja kao što su sportski susreti i kreativne radionice.“ - kazala je ravnateljica Agencije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković.

Važnost projekta za zajednicu istaknuo je i načelnik Lončar.

Voditelj projekta Ante Mikulić, savjetnik u Agenciji ZADRA NOVA predstavio je projekt. Kroz projekt je zaposleno 6 socijalnih asistenata koji će osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi pružati usluge u njihovim svakodnevnim obvezama, a u pružanju usluga na raspolaganju su im i 3 hibridna vozila koja su također nabavljena kroz projekt.

Osim toga, održat će se i radionice raznih sadržaja s ciljem socijalizacije ciljnih skupina i izrade kreativnih i umjetničkih radova. Ugroženim ciljnim skupinama na projektu biti će dostupan psihoterapeut i fizioterapeut što će doprinijeti razvoju mentalnih i fizičkih mogućnosti kod korisnika. Nabavljena je računalna oprema i namještaj za opremanje prostorija kod svih partnera u kojima će se navedene radionice održavati.        

Osim Općine Poličnik, partneri na projektu su i Grad Nin, općine Zemunik Donji, Bibinje, Ražanac, Preko i Galovac te Udruga HVIDR-a Zadar i Lokalna akcijska grupa Mareta. Projekt  ukupne vrijednosti 2.884.267,80 HRK financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a njegova provedba trajat će do veljače 2023. godine.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je i prijavila projekt te će sudjelovati i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poslijednja izmjena dana 15.02.2022
Označeno u