10:42:44 | 30.11.2021

U organizaciji Agencije ZADRE NOVE održana mjera informiranja „Financijski instrumenti“

U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA održala je, 29. studenog 2021. godine, mjeru informiranja na temu „Financijski instrumenti“ virtualnim putem.

Voditeljica Službe za financijske instrumente pri Upravi za provedbu operativnih programa i financijskih instrumenata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Dijana Bezjak predstavila je javnopravnim tijelima i poduzetnicima s područja Zadarske županije mogućnosti koje pružaju financijski instrumenti, način na koji se isti realiziraju kao i primjere dobre prakse.

Okupljene je pozdravila ravnateljica Agencija ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković.

Ova mjera informiranja ostvaruje cilj kampanje „Dana otvorenih vrata EU projekata“, tj. potiče građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe, ali ih istovremeno educira o prilikama i mogućnostima za nove projekte.

Mjera informiranja organizirana je u sklopu projekta ZADRA NOVA ZA VAS. Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator provodi projekt ZADRA NOVA ZA VAS, sufinanciran sredstvima Tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je povećati korištenje dostupnih sredstava iz EU fondova i to kroz pružanje potpore javnopravnim tijelima i javnim ustanovama s područja Zadarske županije za adekvatno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava iz EU fondova.