08:02:00 | 16.04.2021

Održana početna konferencija projekta "Uključi se knjigom"

Početna konferencija projekta „Uključi se knjigom“, u organizaciji Gradske knjižnice Zadar,  održana je 14. travnja 2021. godine u 11 sati. Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju, konferencija je organizirana u fizičkom i virtualnom prostoru putem YouTube kanala Gradske knjižnice Zadar.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici korisnika projekta Gradske knjižnice Zadar ravnateljica Doroteja Kamber-Kontić te Andrea Jovančević i Matea Bakmaz, zatim v.d. pročelnika Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra Ante Ćurković, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Renata Vuksan, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković sa suradnicima, kao i predstavnici partnera projekta. Predstavnici partnera Općine Preko i Udruge HVIDR-e Zadar program su pratili virtualnim putem.

Cilj projekta je osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje te razviti i unaprijediti sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom. Osim nabavke biblio-kombija i pružanja knjižničnih usluga, tijekom provedbe projekta provodit će se i aktivnosti vezane uz unaprjeđenje kvalitete i širenje socijalnih usluga i programa za aktivno socijalno uključivanje osoba s invaliditetom: radionice osnaživanja osoba s invaliditetom, klubovi čitatelja, škola znakovnog jezika, sportske i kreativne radionice.

„Ovaj projekt primjer je zajedništva i suradnje jer partnerstvo na projektu čine kulturna institucija, grad, općine i udruga – naizgled različiti dionici, ali svi s istim ciljem – podrška i pomoć sredini u kojoj djeluju, a posebice ranjivim skupinama.“ - istaknula je ravnateljica Agencije ZADRE NOVE Marina Dujmović Vuković.

Projekt „Uključi se knjigom“ prijavljen je na Poziv Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski brod, Split, Zadar i Zagreb“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.703.360,00 kuna, a njegova provedba trajat će dvije godine.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, kao regionalni koordinator, bila je tehnička pomoć u pripremi projekta te je stupanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i nadalje tehnička pomoć tijekom provedbe projekta. Angažman djelatnika Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelja i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Označeno u