11:09:31 | 23.11.2020

Ravnateljica Dujmović Vuković gostovala na konferenciji Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije

Povodom informativno-edukativne kampanje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Dana otvorenih vrata EU projekata“ održana je virtualna konferencija „Kroz Konkurentnost i koheziju do konkretnih rezultata u zajednici - Značaj Tehničke pomoći za zajednicu“  u organizaciji Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na konferenciji je sudjelovala i ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković koja je prezentirala kratki presjek rada Agencije. Sudionici su konferencije tako upoznati s dosadašnjim postignućima kao i trenutnim zadaćama i izazovima Agencije ZADRA NOVA.

Agencija ZADRA NOVA trenutno provodi 12 projekata u kojima Agencija sudjeluje kao nositelj ili partner te 19 projekata u kojima Agencija pruža stručnu i tehničku pomoć javnopravnim tijelima. Osim toga, Agencija je u 2020. godini pripremila 69 projekta vrijednih preko 98 milijuna kuna. Sve to omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS zahvaljujući kojem Agencija pruža tehničku i stručnu pomoć javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata ili u izradi strateških dokumenata bez da troškovno opterećuje proračun tih projekata ili javnopravnih tijela jer su plaće za rad djelatnika osigurane sredstvima projekta ZADRA NOVA ZA VAS. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ova događanja dio su šire kampanje Europske komisije pod nazivom „EU in my Region“ koja ima svrhu potaknuti građane Europske unije da se informiraju o brojnim projektima sufinanciranim sredstvima EU fondova koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice.

Označeno u