10:38:48 | 09.11.2020

Započela provedba projekta Poželi i stiže ti zaželi

Provedba projekta „Poželi i stiže ti zaželi“ ukupne vrijednosti 557.080,00 HRK započela je u ponedjeljak, 26. listopada 2020. godine, a nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru.

Projektom „Poželi i stiže ti zaželi“ smanjit će se broj dugotrajno nezaposlenih žena koje su zbog svojih godina, niskog stupnja obrazovanja ili teritorijalne udaljenosti teže zapošljive. Ciljana skupina projekta su 6 žena koje će proći program obrazovanja i time steći teorijski i praktični dio znanja. Žene iz ciljne skupine zaposlenjem izlaze iz ranjivih skupina, značajno povećavaju mogućnosti za kvalitetniji nastavak života, za sebe i svoju obitelj te postaju aktivni članovi lokalne zajednice. Socijalizacija koja proizlazi iz projektnih aktivnosti je ključna za sve žene iz ciljne skupine, a još je značajnija za žene s otoka. Također, projektom će se unaprijediti kvaliteta života za 38 krajnjih korisnika projekta - starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Primarno se to odnosi na sprečavanju njihove socijalne isključenosti i društvene izolacije, ali i osiguranja usluga pružanja pomoći u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti u vlastitom domu, čime će se smanjiti potreba za institucionalizacijom.

Projekt je prijavljen u okviru otvorenog trajnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi-program zapošljavanja žena-faza II“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru OP Učinkoviti ljudski potencijali. Projekt je ukupne vrijednosti 557.080,00 HRK, a njegova provedba trajat će 18 mjeseci.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljima, pripremila je i prijavila projekt te će sudjelovati i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovim projektima omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Označeno u