13:27:59 | 17.05.2019

Otvorena vrata Code Huba privukla studente

Code Hub Zadar dočekivao je sve zainteresirane posjetitelje tijekom cijelog dana, u petak, 17. svibnja 2019. godine. Kroz ovo događanje predstavljen je prostor Code Hub-a Zadar, čije je opremanje i uređenje dio projekta CODE u kojem  ZADRA NOVA sudjeluje kao partner, a Sveučilište u Zadru je izravni korisnik jer je uređeni prostor smješten u prizemlju Studentskog doma i otvoren […]

Code Hub Zadar dočekivao je sve zainteresirane posjetitelje tijekom cijelog dana, u petak, 17. svibnja 2019. godine. Kroz ovo događanje predstavljen je prostor Code Hub-a Zadar, čije je opremanje i uređenje dio projekta CODE u kojem  ZADRA NOVA sudjeluje kao partner, a Sveučilište u Zadru je izravni korisnik jer je uređeni prostor smješten u prizemlju Studentskog doma i otvoren za sve studente. Ujedno su predstavljeni i drugi projekti financirani sredstvima EU, a kojima su u fokusu učenici i studenti.

Brojni posjetitelji iskazali su interes za mogućnosti korištenja Code Hub prostora te su poslušali zanimljiva predavanja.

Ana-Marija Tahija iz Grada Zadra predstavila je dva projekta – VRLAB i ZadrugArt, oba usmjerena ka mlađoj populaciji. Potom je Maja Kolega, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru i Erasmus+ koordinatorica informirala okupljene kako da studentske dane provedu na nekom od europskih sveučilišta zahvaljujući Erasmus+ programu.

A kako je to kad si student na razmjeni u stranoj državi govorile su Antonija Kardum i Marijana Jerić koje su preko Erasmus+ programa dio studentskih dana provele u Španjolskoj i Portugalu. Istaknule su to kao iskustvo koje ih je obogatilo te su ga preporučili svim studentima koji još dvoje, prijaviti se ili ne.

Danu otvorenih vrata Code Hub Zadar prostora nazočili su i gosti iz Mostara i Nikšića, predstavnici partnerskih institucija na provedbi projekta CODE. U razgovoru s Renatom Marušić, voditeljicom Odjela za provedbu programa i projekata Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i voditeljem projekta Josipom Milićem iz Grada Zadra te Melihom Gekić-Lerić iz mostarskog Tehnološkog parka INTERA i Aleksandrom Janičićem iz crnogorskog Inovaciono preduzetničkog centra TEHNOPOLIS.

Dan otvorenih vrata Code Hub Zadar prostora dio je nacionalne kampanje “Dani otvorenih vrata EU projekata” kojem je cilj predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u raznim područjima od društvenog i javnog interesa. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije na nacionalnoj razini koordinira “Dane otvorenih vrata EU projekata” u razdoblju od 9. do 19. svibnja 2019. godine.

Finale Dana bit će Hub Quiz koji će testirati znanje prijavljenih o različitim temama uključujući i pitanja o Europskoj uniji .

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019