16:43:47 | 25.08.2013

Tematski seminari u sklopu programa Jugoistočna Europa – Split 2013.g.

Tematski seminari ‘INCLUSIVE SEE: Capitalising iskustva za inkluzivnog rasta i stvaranje radnih mjesta u području jugoistočne Europe 2014 +’ i ‘ACCESSIBLE SEE: Koordinacija rezultata projekata u sklopu programa Jugoistočna Europa za poboljšanje dostupnosti u cijeloj regiji’ održati će se 17. i 18. rujna 2013.g. u Splitu.

Od 2007.g., 122 projekta su odobrena u sklopu četiri poziva za dostavu projektnih prijedloga objavljenih od strane SEE programa. Ovi projekti pokrivaju širok raspon tema i omogućiti će suradnju s institucijama koje dolaze iz različitih zemalja, a uključuju i 16 članica EU-a koje ne pripadaju programskom području.
Iskustva stečena na projektima tijekom njihove provedbe trebaju nam pomoći u budućim transnacionalnim suradnjama i programima u jugoistočnoj Europi.
U okviru rasprave o sljedećem programskom razdoblju Europska komisija je već predložila da se u području programa jugoistočne Europe naglasak stavi na dva programa: Danube program i South East Gateway Program.
Seminari u Splitu će okupiti stručnjake i donositelje odluka u vezi s temom i partnerima iz projekata koji pripadaju sljedećim tematskim polovima:
Seminar INCLUSIVE SEE: Prikupljanje iskustva za inkluzivni rast i stvaranje novih radnih mjesta u području jugoistočne Europe 2014 + (Split, 17. rujna):
  •  Pol 11: Zaposlenost i demografske promjene
  •  Pol 12: Urbanizam
  •  Pol 13: Kulturni resursi

Seminar ACCESSIBLE SEE: Koordinacija rezultata projekata u sklopu programa Jugoistočna Europa za poboljšanje dostupnosti u cijeloj regiji (Split, 18. rujna):

  • Pol 7: Multimodalni pristup osnovnim mrežama
  • Pol 8: Regionalna mobilnost
  • Pol 9: Zeleniji transportni sustavi
  • Pol 10: Pristup ICT kvaliteti

Seminari imaju cilj: postizanje konkretnih zaključaka iz različitih radionica koje bi mogle poslužiti za pripremu novih transnacionalnih programa suradnje u području Danube programa i South East Gateway programa.
Završni dokument s rezultatima seminara bit će pripremljen i prezentiran od strane dvije nove radne skupine kako bi se uzeli u obzir u raspravama o budućem programskom razdoblju.

Rok za prijavu: 26. kolovoz 2013.g.
Više o seminaru i o prijavnicama na:
Izvor:
Poslijednja izmjena dana 26.06.2019