15:39:05 | 12.12.2013

E- poslovanje – poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja

U Razvojnoj agenciji Zadarske županije 10. i 11. prosinca 2013. godine održan je seminar E- poslovanje- poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja

O aktualnosti teme i svijesti poduzetnika o važnosti i prednostima upotrebe e-poslovanja govori veliki odaziv na seminar ‘E- poslovanje – poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja’ čije se teme bile:

  •  Online marketing
  •  Izrada web stranica (CMS)
  • eCommerce (webshop)
  • Mobilne aplikacije i marketing
  • Plaćanje i naplata na Internetu (CMS)
  • Analitika i mjerljivost

Seminar je vodio g. Davor Maričić iz Instituta za elektronikčo poslovanje d.o.o. iz Zagreba koji je prisutnima nizom primjera iz prakse prenio svoje znanje i dugogodišnje iskustvo iz ovog područja.  Polaznicima seminara su na raspolaganju bila i računala za praktični dio seminara koje je Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA d.o.o. osigurala kroz implementaciju projekta “e-Poslovanje” financiranog iz pretpristupnog fonda IPA, čiji je cilj bio poboljšati konkurentnost subjekata malog gospodarstva povećanjem korištenja “e-poslovnih” i “e-komercijalnih” mogućnosti. Projekt čiji je nositelj bilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva se provodio od 2010. do 2012. godine, a  ZADRA je bila jedina potporna institucija na području Dalmacije koja je vršila operativnu provedbu projekta.

‘Seminar „e-Poslovanje“ planira se podržati i slijedeće godine zbog važnosti teme i odaziva velikog broja poduzetnika koji žele sudjelovati na treninzima za jačanje znanja o korištenju elektroničkog poslovanja. Naravno svake godine prilagođavamo sadržaj seminara aktualnim temama jer se radi o području koje je podložno brzim promjenama vezanim uz napredak IT tehnologije.

Potrebno je pravilno  prepoznati na koje se sve načine može iskoristiti postojeće mnoštvo digitalnih aplikacija kako bi tvrtke postale učinkovitije i uspješnije u svome radu.’ Istaknula je Vedrana Kevrić zamjenica direktorice Razvojne agencije i voditeljica projekta e-poslovanje. 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019