15:36:24 | 12.02.2014

Više od 1600 sudionika na informativnim radionicama o prvom ERDF natječaju za poduzetnike

Ministarstvo poduzetništva i obrta je 23. prosinca 2013. godine otvorilo natječaj „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća„ iz Operativnog programa regionalna konkurentnost, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF). To je ujedno i prvi natječaj iz Strukturnih  fondova namijenjen isključivo poduzetnicima te je otvoren do 21. veljače.| Javni poziv na dostavu projektnih prijava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“

U cilju upoznavanja poduzetnika s natječajem Ministarstvo poduzetništva i obrta organiziralo je informativne radionice u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci. Na informativnim radionicama je ukupno sudjelovalo 800 poduzetnika.

Sudionici radionica su osim Ministarstva poduzetništva i obrta, bili i predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak te poslovnih banaka, predstavljajući mogućnosti financiranja kroz dostupne kreditne linije, obzirom na značaj financijske konstrukcije za uspješnu provedbu projekta.

Isto tako, predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU predstavili su kriterije prihvatljivosti prijavitelja, projekata i troškova.

Hrvatska gospodarska komora je, u dogovoru sa Ministarstvom poduzetništva i obrta, organizirala prezentacije za svoje članove na 17 radionica diljem Republike Hrvatske u svojim županijskim komorama na kojima je sudjelovalo preko 800 sudionika.

Na radionicama su postavljena brojna pitanja, koja će zajedno s odgovorima biti objavljena na  mrežnoj stranici: http://www.strukturnifondovi.hr/contest/open/-povecanje-gospodarske-aktivnosti-i-konkurentnosti-malih-i-srednjih-poduzeca.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019