16:03:41 | 07.08.2018

U tijeku radovi na obnovi poslovnog inkubatora u Zadru

Od jeseni će korisnici prvog poslovnog inkubatora u Zadru raditi u unaprijeđenim uvjetima. Naime, u tijeku je obnova, uređenje i opremanje postojeće zgrade inkubatora na Novom Bokanjcu.

Infrastrukturni radovi su samo dio aktivnosti u sklopu projekta „InZad inkubator 2.0“ kojim se želi poboljšati platforma za pokretanje i početak rada MSP-ova i omogućiti bolja šansa za njihovu održivost na tržištu.

„Osim što sama starost postojećeg inkubatora iziskuje određena ulaganja u njegovo održavanje s ciljem produljenja vijeka trajanja, promjene u globalnoj i lokalnoj ekonomiji, novi načini poslovanja te strateška usmjerenost Grada Zadra ka poticanju određenih sektora zahtijevaju odgovor u smislu modernizacije postojeće infrastrukture i prilagođavanja zahtjevima modernih poduzetnika.“ – pojašnjeno je u projektnom obrazloženju.

Inovativni Zadar d.o.o. nositelj je projekta, dok su Grad Zadar i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA projektni partneri.

Ukupna vrijednost projekta je 6.177.659,64 kuna, te se financira u 100% iznosu bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019