16:03:38 | 08.08.2018

Objavljen drugi bilten projekta MOBILITAS

Objavljen je drugi bilten u sklopu projekta MOBILITAS – MOBIlity for nearLy-zero CO2 in medITerranean tourism destinAtionS, ukupne vrijednosti 2.468.337,75 eura, financiranog iz INTERREG MED programa.

U biltenu koji daje sažet pregled aktivnosti i donosi najnovije vijesti možete se informirati o dosadašnjem tijeku projekta s naglaskom na posljednja četiri održana radna sastanaka počevši od onoga održanog u portugalskom Torres Vedrasu u rujnu prošle godine, preko sastanaka u talijanskom Misano Adriaticu u listopadu 2017. godine i Bonnu u studenom iste godine, pa do posljednjeg sastanka u Riminiju prije nešto više od dva mjeseca.

Sastanak u Riminiju održan je 23. i 24. svibnja 2018. godine te se na njemu raspravljalo o do sada učinjenom unutar projekta te su partneri upoznati s najnovijim aktivnostima iz područja mobilnosti i prostornog planiranja, a poseban je naglasak stavljen na proces pripreme izrade SUMP-a (Sustainable Urban Mobility Plan).

Projekt MOBILITAS koji za cilj ima promociju održive mobilnosti s naglaskom na smanjenje korištenja automobila u turističkim odredištima u narednoj će fazi testirati alate, tehnologije i usluge koje će pomoći u kreiranju održivog oblika mobilnosti za građane.

ZADRA NOVA je jedan od deset partnera iz ukupno sedam država Europske unije koji sudjeluju u projektu, a ukupna vrijednost aktivnosti na prostoru Zadarske županije iznosi 221.875,00 eura.

Drugi bilten projekta MOBILITAS možete pogledati na poveznici.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019